Portalul ofera informatii complete despre Companiile de Inchirieri Auto Rent A Car din Romania.

Societatile partenere ofera servicii de rent a car, inchirieri masini, inchirieri auto in orice oras al tarii.

Societatile recomandate pun la dispozitie o gama variata de masini (clasa mini, clasa lux, masini de teren si o gama variata de suv-uri) asigurand confortul si siguranta clientilor de Rent a Car fie persoane fizice sau companii. Cu ajutorul unei masini inchiriate, problemele dumneavoastra de deplasare se vor rezolva usor si rapid!

Costurile ascunse de inchirieri ale masinii.

Costurile ascunse de inchirieri ale masinii.

 

Cineva a inchiriat acum cativa ani, cu ocazia unei calatorii in Italia, o masina al carei tarif de baza era in jur de 110 euro pentru trei zile. Valoarea finala? La cei 110 euro s-au adaugat asigurarea in caz de accident, asigurarea obligatorie in caz de furt, TVA, o taxa pentru ca soferul nu avea varsta minima pentru a inchiria o masina, o suprataxa pentru neumplerea rezervorului si alte cateva taxe misterioase trecute pe contractul final intr-o italiana neinteligibila, totalul ajungand la aproximativ 380 de euro – cam cu 200% mai mult decat pretul de la care se pornise. Cum poti evita sa fii dus de nas si sa ajungi in pragul disperarii? Citeste in cele ce urmeaza despre taxele care e probabil sa-ti fie percepute si cateva sfaturi pentru a reduce costurile viitoarei tale calatorii catre biroul de inchirieri masini.

Crezi ca ai facut o afacere buna inchiriind o masina atunci cand pleci in vacanta? Din pacate, fabulosul tarif de 19,99 euro/zi nu-ti garanteaza o inchiriere ieftina. In loc de asta, vei putea avea surpriza ca pretul sa se umfle semnificativ in momentul cand ti se face nota de plata la biroul de inchirieri. Taxe de vanzare, taxe de aeroport, asigurari si alte costuri – toate acestea se adauga la valoarea finala si poti suferi un soc, pe langa faptul ca vei plati dublu fata de tariful de baza (daca nu, chiar mai mult).

Taxele locale si cele de aeroport variaza considerabil de la o tara la alta. Din pacate, nu vei putea evita taxele locale si TVA-ul, care poate ajunge pana la 25% in unele tari (Tine cont insa de faptul ca in anumite tari poti beneficia de o rambursare partiala a TVA). Multe administratii publice percep taxe pentru a-si finanta propriile proiecte de dezvoltare, cum ar fi centre de conferinte sau arene sportive.In orice caz, poti evita taxele de aeroport, preluand si returnand masina la o locatie care nu are legatura cu aeroportul. Asigura-te ca ai cantarit bine posibilele dezavantaje si alte costuri aditionale de transport, fata de cele precepute de locatia din aeroport – care pot adauga 10% sau mai mult la pretul total al inchirierii.Multi se intreaba daca nu pot evita taxa de aeroport, in cazul in care nu preiau masina inchiriata imediat ce coboara din avion. Daca persoana in cauza ar merge mai intai la hotel apoi s-ar reintoarce la un birou de inchirieri situat langa aeroport, pentru a-si lua masina, ar mai trebui sa plateasca taxa de aeroport?

Asigurarea full casco -  Una dintre cele mai des intalnite taxe suplimentare percepute de catre companiile de inchirieri auto se refera la asigurarea full casco in caz de accident. Pentru o suma cuprinsa intre 10-20 euro pe zi, poti evita raspunderea in caz de accident sau orice alt incident, cu conditia sa nu fii gasit vinovat de neglijenta grava. Aceasta asigurare este optionala in majoritatea tarilor, dar in unele ea este obligatorie si este inclusa in costurile de baza ale inchirierii.Alte asigurari suplimentare includ: asigurarea pentru persoane in caz de accident, asigurarea pentru bunurile personale si asigurarea pentru raspundere suplimentara, pe care le poti achizitiona de la biroul de inchirieri. Inca o data, cel mai bine este sa verifici daca polita ta de asigurare functioneaza si in cazul in care inchiriezi o masina.

Costurile combustibilului

De cele mai multe ori vei plati mai multi bani daca vii cu rezervorul gol, asa ca e bine sa alimentezi inainte de a returna masina. Acum insa, majoritatea companiilor care inchiriaza masini iti ofera posibilitatea de a achizitiona in momentul inchirierii un rezervor plin, ceea ce iti permite sa returnezi masina fara a mai avea grija rezervorului.Majoritatea companiilor de inchiriere iti ofera kilometri nelimitati, dar ar fi bine sa studiezi conditiile inainte de a inchiria masina. Multe companii mici, locale, taxeaza suplimentar daca depasesti un anumit numar de kilometri alocat intr-o zi. Alta capcana este aceea ca unele tarife “speciale” pot sa nu includa kilometri nelimitati, asa ca citeste cu atentie inainte.

© 2015 Copyright by inchiriere-auto.com