Portalul ofera informatii complete despre Companiile de Inchirieri Auto Rent A Car din Romania.

Societatile partenere ofera servicii de rent a car, inchirieri masini, inchirieri auto in orice oras al tarii.

Societatile recomandate pun la dispozitie o gama variata de masini (clasa mini, clasa lux, masini de teren si o gama variata de suv-uri) asigurand confortul si siguranta clientilor de Rent a Car fie persoane fizice sau companii. Cu ajutorul unei masini inchiriate, problemele dumneavoastra de deplasare se vor rezolva usor si rapid!

Mai scump in Romania

Mai scump in Romania

Pe langa pretul de inchiriere, se poate achita, optional, si o taxa de minimum 12 euro pe zi, suma care acopera asigurarea totala (furt, accident, alte avarii) dar nu include, insa, accidentele produse in cazul in care soferul se afla sub influenta bauturilor alcoolice sau a drogurilor. Pentru cei care inchiriaza autoturismele direct din aeroport lucrurile se complica. Acestora li se va solicita o taxa suplimentara de minimum 10 euro, suma la care se mai adauga inca 10 daca au nevoie de diverse accesorii, cum ar fi scaun pentru copil, lanturi de zapada sau suporti metalici, pe timpul iernii. Pentru cei care vor sa primeasca sau sa predea masina intr-un alt oras decat cel in care compania de inchirieri isi are sediul, se mai adauga 0.25 euro pentru fiecare kilometru parcurs. Pretul acopera distanta dintre cele doua localitati. In cazul in care necesita sofer, il costa 10 euro pe zi, plus masa si cazare asigurate acestuia, daca deplasarile presupun iesirea din oras. 

Sunt firme care inchiriaza masina cu tot cu sofer taxeaza si la numarul de kilometri, dar pretul include si combustibilul. Nu include, in schimb, taxa pentru sofer (17 dolari pe zi), masa si cazarea acestuia si nici taxele de parcare si de drum. Masina poate fi inchiriata si pentru mai putin de o zi, dar numai daca se parcurg cu ea cel putin 200 de kilometri. De exemplu, pentru un Mercedes Benz S Classe, pretul este de 0.95 dolari pe kilometru. Firmele de acest gen ofera autovehiculele pentru calatorii, tururi de oras personalizate, tururi pentru cumparaturi, nunti sau petreceri. Excursiile sunt mai putin costisitoare. Un microbuz de 8 - 15 sau 19 locuri poate fi inchiriat in schimbul a 0.60 dolari pe kilometru. 

In strainatate, majoritatea ofertelor sunt exprimate in dolari, pe saptamana, iar pretul include totul, in afara de carburant: asigurarea masinii in caz de accident sau alte avarii, precum si toate celelalte taxe. In timp ce in Romania cea mai ieftina masina, pentru o saptamana de inchiriere, este de 259 euro (fara TVA), in Marea Britanie cea mai ieftina este Opel Corsa - 140 dolari/saptamana. In Londra, cele mai scumpe sunt Jaguar (150 dolari/zi), Lincoln (110 dolari) Mercedes C200 (95 dolari), BMW 5Series (48 dolari), Audi A3 Sportback (44 dolari). In SUA, preturile pentru o zi de inchiriere sunt chiar mai mici decat in Europa. De exemplu, un Ford Focus costa 30 dolari/zi, Hyundai (25 dolari), Renault Laguna (15 dolari). Cele mai scumpe sunt Lincoln (45 dolari) si Jeep Grand Cherokee (40 dolari). 

Din cauza acestor diferente nejustificate de pret, liber-profesionistii din Romania au mai mult succes decat firmele de inchirieri. Anunturile acestora au invadat rubricile specifice din ziare sau de pe internet. De cele mai multe ori soferul este si proprietarul automobilului pe care il inchiriaza. Aici intervin alte inconveniente, cum ar fi acela ca nu toti elibereaza factura sau bon fiscal, deci cheltuielile nu pot fi decontate. "Se poate rezolva", insa, dar utilizatorul trebuie sa achite in plus TVA-ul la "relatia" care ii taie chitanta. 

© 2015 Copyright by inchiriere-auto.com